woensdag 19 september 2007

Stage @ Van der Valk restaurant Plaswijck

Vorig jaar november/december heb ik stage gelopen in het van der Valk restaurant Plaswijck.
Dit was een onwijs leuke stage en zekker een aanrader voor iemand die goed de horeca wil leren kennen want, het is heel hard werken!

Wat ik tijdens die 4 weken stage heb gedaan is 2 weken keuken en 2 weken bediening omdat ik geen keuze kon maken van wat ik leuker zou vinden, en zo meer kon leren.
In de keuken heb ik mij vooral bezig gehouden met de koude kant dit houdt in; het maken van allerlei salades en ijscoupes voor het dessert. De keuken was onwijs tof om in te werken want die koks zijn allemaal zo aardig geweest (nu nog steeds) en heb heel veel van hun geleert.
De bediening daaraan tegen heb ik geleert om zalen te zetten (denk dan aan partijen), ik heb meegelopen met een bedieningsmedewerker om te kijken hoe alles gaat (voorbeeld het indekken van de tafels) en hoe de mensen worden geholpen in het bedrijf.

Nadat de stage was afgelopen heb ik weer heel erg moeten wennen aan school want, in de praktijk gaat alles gewoon zo anders. Maar wat natuurlijk het ergste was; het missen van de mensen daar vooral omdat iedereen zo aardig is en je goed wordt opgenomen in het bedrijf.
Als tip kan ik iedereen meegeven en dan maak het niet uit waar je heen gaat altijd optijd zijn en wees beleefd.
Wat je juist niet moet doen; niet opdagen! bel altijd af!

Zoals ik al in het begin zei; het was onwijs leuk en heb heel veel geleerd want je leert gewoon heel hard werken en kan je dus alles aan! Maar het is wel jammer dat het maar 4 weken is want het is te kort om alles heel goed te kunnen leren. Als je een beetje enthousiast bent hou je er misschien nog iets leuks aan over!!

-x- Marisaa..

Geen opmerkingen: